Історія нашого клубу

1497

Львівський клуб власників антикварних запорожців «ЗАЗ-КОЗАК» засновано у Львові у 1983 році. Львівський клуб є найстаршим і наймасовішим клубом власників «Запорожця ЗАЗ-965» на теренах колишнього Союзу. Запорожець ЗАЗ-965, який звикли називати «Горбатим». Перший легковий автомобіль випущений в Україні на Запорізькому комбайновому заводі. Перше авто виготовили жовтня 1960 року.

Авто-фан-клуб «ЗАЗ-КОЗАК» — громадська організація, європейського зразка: має свій статут, гімн (у виконанні «Пікардійської терції»), герб, прапор, веб-сайт в Інтернеті (www.zazkozak.com) та банківський рахунок. Клуб підтримує тісні зв’язки з аналогічними закордонними організаціями. Періодично клуб «ЗАЗ-КОЗАК» проводить різноманітні акції, серед яких слід виділити просвітницьку роботу з пропаганди вивчення школярами Правил вуличного руху та благочинні акції в сиротинцях та школах-інтернатах Львівщини.

Крім цього кожного року наш клуб робить кілька подорожей по Європі, основна мета яких знайомство з фанатами та клубами антикварних авто інших країн, налагодження тісної співпраці та відвідування різноманітних виставок . Можна сміло сказати що ми вже проїхали центрально-східну Європу: Польша, Німеччина, Австрія, Люксембург, Бельгія, Франція, Словаччини, Чехії, Ліхтенштейн. В планах на цей рік подорожі дорогами Польші, Німеччини, Швеції та Італії.

Ми є клубом ретро автомобілів і стати членом клубу може кожен любитель ретро авто. Так як клуб є громадскою організацією, то кожен член клубу має брати активну участь в житті клубу: відвідувати засіданнях та акції клубу. Засідання клубу відбуваються що 2 тижні. Також, бажаною є участь у наших подорожах.

Нiжне ставлення до «горбатих» «Запорожцiв» їх власникiв пояснюється тим, що це справдi перший український автомобiль, перевiрений часом. Якщо вам доведеться побачити таку машину, можете бути впевнені, що їй вже точно понад 40 рокiв. Наймолодше авто побачило світ у 1969 році, найстаріше — у 1961. Львiвський клуб зібрав людей рiзних професiй i вiку: програмiстів, журналiстів, бiзнесменів, яких об’єднує справжня, багатьом незрозумiла любов до сталевої малечi — «горбатого» «Запорожця».

Якщо у вас є якісь запитання чи пропозиції – пишіть будь-ласка lvivplast@ukr.net

Президент клубу Остап Бойко: моб. тел. +38 067 7009372

Залишити відповідь