Клуб ЗАЗ Козак приєднався до автопробігу “Земплінське ралі автоветеранів”

702
Учасники автопробігу
Учасники автопробігу "Земплінське ралі автоветеранів"

Близько сотні ретроавтомобілів та мотоциклів із Чехії, Словаччини та Польщі приїхали у суботу, 29 червня 2019 року, в Ужгород у рамках міжнародного пробігу “Земплінське ралі автоветеранів”.

29 червня в Ужгород, стартувавши у Словаччині, приїхали близько 100 ретроавтомобілів та мотоциклів із Чехії, Словаччини, Польщі. Долучилися до забігу й учасники львівського Клубу ЗАЗ Козак та закарпатські власники ретроавтівок і мотоциклів.

Машини не просто «на ходу», а й у чудовому технічному стані. Унікальність цієї події ще і в тому, що більшість із цих раритетних авто ніколи не перетинали кордон Шенгену, адже через поважний вік на великі відстані не їздять. Було організовано спрощений перехід через кордон, за що окрема подяка Закарпатській митниці ДФС, прикордонній службі, а також патрульній поліції, яка забезпечила супровід.

Найстарша автівка, що приїхала до Ужгорода – 1920 року випуску, найдорожча коштує 2,5 мільйони євро.

Цього року такий захід уперше провели в Ужгороді, ідея виникла минулого року, коли делегація Ужгородської міської ради була у Словаччині з візитом: багато автолюбителів зауважили, що ніколи не були в Ужгороді. Тому ужгородці вирішили показати, що готові до партнерства зі словацькими друзями і в такому напрямі, тим більше що цього року – 20-а річниця побратимства Ужгорода та Міхаловце.

Автомобілі можна оглянути на Набережній Незалежності та площі Театральній протягом другої половини суботи

Залишити відповідь