У Києві відбулася урочиста церемонія нагородження Чемпіонів України

792
У Києві відбулася урочиста церемонія нагородження Чемпіонів України

21 грудня 2019 року в Колонній залі Київської міської ради відбулася традиційна Урочиста церемонія нагородження переможців та призерів Чемпіонатів, Кубків України та національних серій з автомобільного спорту 2019 року.

У минулому сезоні Автомобільною Федерацією України, разом з партнерськими автомобільними клубами зі всієї України і за підтримки численних партнерів та місцевих органів влади було проведено 141 змагання з автомобільного спорту, в тому числі 70 етапів Чемпіонатів та Кубків України, в яких стартувало більше 3000 спортсменів.

У вітальному слові Президент Автомобільної федерації України Леонід Костюченко поздоровив всіх переможців спортивного сезону 2019 року з великими досягненнями, що отримані у безкомпромісній чесній боротьбі, та побажав наполегливості і цілеспрямованості, здійснення всіх планів у спортивному сезоні 2020 року.

Остап Бойко на Урочистій церемонії нагородження переможців та призерів  Чемпіонатів, Кубків України та національних серій з автомобільного  спорту 2019 року.
Остап Бойко на Урочистій церемонії нагородження переможців та призерів Чемпіонатів, Кубків України та національних серій з автомобільного спорту 2019 року.

Президент FAU також висловив слова подяки всім, без кого свято автомобільного спорту було би неможливе: спортсменам, тренерам, механікам, промоутерам змагань, фахівцям, менеджерам, суддям та волонтерам, спонсорам та членам автоклубів, організаторам команд та представникам засобів масової інформації, які надають моральну та матеріальну підтримку автоспорту. Окремі його вітання та подяка – відданим та багаточисельним вболівальникам, які підтримували спортсменів протягом всього року.

За результатами спортивного сезону 2019 року за підсумками 14 Чемпіонатів та Кубків України з гірських гонок, дрег-рейсингу, дріфтингу, картингу, кільцевих гонок, кросу, міні-ралі, ралі, слалому, тайм-аттак, трекових гонок та трофі-рейдів, низки національних серій у різних дисциплінах автоспорту, в тому числі серед аматорів, пам’ятними кубками та дипломамибуло відзначено більше 300 переможців та призерів, з яких 52 спортсмени отримали найвищі титули Чемпіона України з автомобільного спорту, в тому числі 16 спортсменів вибороли цей титул вперше.

Нагороди отримали також кращі представники ретро руху України – найкращий захід для історичних транспортних засобів, учасники Кубку України історичних транспортних засобів та за найкращий збережений автомобіль.

Диплом, який отримав Львівський фестиваль "Leopolis Grand Prix"
Диплом, який отримав Львівський фестиваль “Leopolis Grand Prix”

Львівський фестиваль “Leopolis Grand Prix” визнаний найкращою подією серед історичних заходів за 2019 рік.Отримували відзнаки представники організатора, клубу ЗАЗ Козак, Володимир Кулинич і Остап Бойко.

За видатні досягнення у міжнародних змаганнях спеціальну нагороду «За популяризацію автомобільного спорту України на міжнародних змаганнях» було вручено Дмитру Іллюку, який виборов перше місце у змаганнях з дріфтингу на перших Всесвітніх автоспортивних іграх FIA. Нагороду також вручено Олександру Партишеву – переможцю змагання-етапу Академії картину FIA та Олегу Тригубі та Дмитру Горбаченко, які посіли 3 місце в абсолютному заліку та 1 місце в заліку «дизель» на міжнародних змаганнях на позашляхових автомобілях «Виклик дощового лісу» в Малайзії.

Володимир Кулинич на Урочистій церемонії нагородження переможців та призерів  Чемпіонатів, Кубків України та національних серій з автомобільного  спорту 2019 року.
Володимир Кулинич на Урочистій церемонії нагородження переможців та призерів Чемпіонатів, Кубків України та національних серій з автомобільного спорту 2019 року.

Урочиста церемонія нагородження переможців та призерів традиційно викликала великий суспільний резонанс, серед більше 400 присутніх були відомі спортсмени, ветерани автоспорту, промоутери змагань та спортивні судді, представники команд та партнерів FAU тощо.

Залишити відповідь