Стартував ретро авто сезон 2020 року

1316

З величезним запізненням, але в потужному транспортному складі в суботу, 30 травня 2020 року, о 9.30 в Міському парку культури та відпочинку відбулося відкриття автомобільного сезону 2020 року клубу ЗАЗ Козак.

Близько сорока екіпажів взяли участь в цій події. Навіть холодна дощова погода не зіпсувала настрій і не заважила активній розважально-змагальній програмі. Подія відбувалася з дотриманням всіх санітарних вимог з використанням масок та антисептика, який забезпечили організатори.

Після реєстрації та офіційного відкриття святкова колона проїхала за маршрутом Львів – Городок – Давидів – Львів. На маршруті відбулося дві великі зупинки. В Городку учасники відкритя відвідали Музей автом-мото техніки, а завершальна частина змагань пройшла на території Мисливського господарства “Зубр” неподалік Давидова. Загалом протяжність маршруту склала близько 100 кілометрів.

Через карантинні заходи в цьому році було перенесено на наступний рік Десятий ювілейний Leopolis Grand Prix. Оскільки відкриття автомобільного сезону не випадково припало на день, коли у Львові мав проходити Leopolis Grand Prix, маршрут автопробігу розпочався з Львівського Трикутника.

Поява колони ретро автомобілів на дорозі завжди викликає інтерес і захоплення. В поліції служать теж люди, тому організаційна зупинка біля посту поліції на виїзді зі Львова викликала у правоохоронців великий позитивний інтерес.

Велику і насичену програму приготувала родина Бойків для гостей на території свого Музею авто-мото техніки. Спочатку усіх розділили на чотири групи і розважали на чотирьох локаціях. Остап Бойко провів чудові екскурсії своїм музеєм. Він розповів історії багатьох експонатів та поділився планами майбутньої експозиції.

В програму відвідин Музею авто-мото техніки входила також екскурсія Городком. Оскільки погода не особливо сприяла пішохідним мандрівкам, а час був доволі обмеженим, віртуальну екскурсію проводила Галина Вілійка-Ждан з використанням сучасних технічних засобів у одному з залів музею. Особливістю цієї екскурсії було те, що всі часники сиділи на мотоциклах.

Справжньою екстремальною конкурсною розвагою для відвідувачів стало змагання під назвою “Екстремальне коло”. Команда з двох учасників мала проїхати на раритетному Жигулю на спеціально відгородженому треку два кола. Перше коло їхав один член команди, потім учасники команди мінялися місцями і далі їхав другий водій. Переможцем ставала команда з найменшим командним часом.

Представляли це змагання Святослав та Маркіян Бойки. Змагання викликали справжнє захоплення серед водіїв, адже де ще буде така можливість познущатися з двигуна :-). За підсумками журі, з результатом 139, 8 секунди перемогла команда Богдана Дубневича.

Приготування легкого другого сніданку
Приготування легкого другого сніданку

Зоряна Бойко з дівчатами в цей час готувала легкий другий сніданок у вигляді канапок, печива з кавою та чаєм. Адже голодний водій – поганий водій.

Наступною зупинкою на шляху автоколони членів клубу ЗАЗ Козак стало Мисливське господарство “Зубр” біля Давидова. Тут на всіх чекала перевірка температури дуже симпатичною фройлєн і перевірка необхідних автомобільних засобів як то аптечка, вогнегасник, знак аварійної зупинки, запаска тощо. За її результатами багатьом екіпажам потрібно буде ще доукомплектувати свої транспортні засоби.

На території Мисливського господарства “Зубр”, яке гостинно приймало Клуб ЗАЗ Козак, відбулося два конкурсні змагання. Екіпажі автомобілів мали змогу взяти участь в конкурсі “Автомобільних Елеганцій”. Оцінювався автомобіль, дрескод екіпажу на відповідність часу випуску автомобіля, представлення та розповідь про історію автомобіля. В цьому змаганні перемогла команда Дмитра Степанова на автомобілі Ford T 1912 року випуску.

Відповідним місцю став конкурс стрільби з пневматичної зброї. За мішень слугували зображення президента ворожої держави. Це підігріло інтерес і “мисливців” довелося мало не виганяти до святкової вечері. До слова, найкращими стрільцями визнано Ольгу і Володимира Кулинич.

Найменші члени екіпажу мали можливість побачити справжню конюшню і подивитися як на манежі гарцює спортивний кінь. Спеціально для цього на манеж випустили коня з кличкою Гефест. Найсміливіші навіть спробували погодувати коня з руки.

Фіналом перебування на території Мисливського угіддя “Зубр” стала вечеря, на якій власне і відбулося нагородження переможців конкурсів. А ще тут визначили екіпаж, котрий організовуватиме відкриття автомобільного сезону 2021 року. Роману Тимчишину та його дружині Уляні, Богдан Кельо, цьогорічний організатор відкриття, передав естафету та побажав успіху.

Залишити відповідь