Закриття Автомобільного сезону 2020 року співпало з ювілеєм “Горбатого”

1244
Запорожці ЗАЗ-965 біля Львівської Ратуші
Запорожці ЗАЗ-965 біля Львівської Ратуші

В неділю, 1 листопада 2020 року, Клуб ЗАЗ Козак урочисто закрив цьогорічний автомобільний сезон. Оскільки приблизно в цих числах святкувався ювілей Запорожця ЗАЗ 965, дві події вирішено було об’єднати.

До слова, напередодні, 30 жовтня 2020 року, в кав’ярні “Фіксаж” (вул. Князя Романа, 6) силами членів автомобільного клубу ЗАЗ Козак відкрилася виставка клубних світлин до ювілею “горбатого”.

Вже традиційно, близько 10 ранку члени клубу, разом зі своїми чотириколісними друзями, зібралися біля Міського парку культури та відпочину. Цього разу на майданчику пред головним входом. Виїзд клубних автомобілів в місто завжди викликає посмішку і велике захоплення перехожих. Не було винятку й цього разу. Поки формувалася колона щоб вирушити в напрямку Сихова, кілька десятків поціновувачів ретро автомобілів встигли зробити фотографії та селфі. Члени клубу при цьому пильнували за дотриманням карантинних вимог.

Першою зупинкою на маршруті святкової автомобільної колони стала Церква Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові. Тут знову були численні фотографування, селфі та купа запитань від захоплених автомобілями перехожих. Добре що погода сприяла і світило щедре осіннє львівське сонечко.

Головною локацією святкового дійства стала Площа Ринок. Сюди ретро автоколона прибула десь під обід. Саме тут проходили різноманітні атракції та розваги. Поліція проводила для дітей заняття з правил вуличного руху, а члени клубу та всі охочі мали нагоду взяти участь в смачному квесті.

Для участі в ньому команди отримували карту центральної частини міста, на якій були позначені заклади громадського харчування, що зголосилися до участі. І біля кожного такого закладу стояв чіткий та зрозумілий орієнтир – Запорожець ЗАЗ-965.

Команда, що прибула на таку локацію, мала пройти випробування з дегустації незвичних (а мож для когось дуже звичних) напоїв та наїдків. Дегустувати доводилось від одного до трьох смаколиків. За кожну вірну відповідь команда отримувала один бал.

Але квест таки був практично безпрограшний, адже на фініші, на Площі Ринок біля головного входу в Львівську Ратушу всі члени команди отримували смачнющі пряники, шоколадні автомобільчики я пам’ятні значки.

Фінальні результати підводилися вже під час вечірньої програми. Перше місце отримав екіпаж у складі Семена Бандровського та Оксани Наконечної, друге місце вибороли Анатолій Шумський і Дмитро Степанов, і на третьому місці опинився в гордій самотності Любомир Засадний.

Семен Бандровський та Оксана Наконечна
Семен Бандровський та Оксана Наконечна

За традицією, наступного року організацією закриття сезону буде займатися екіпаж-переможець, а володарі другого та третього місця будуть активно допомагати.

Залишити відповідь